Előfizetői tartalom

MNB: jobban segítjük a gazdaságpolitikát, elkerüljük a veszteséget (4.)

Portfolio
Az eddiginél sokkal világosabban és hangsúlyosabban rögzítette a ma nyilvánosságra hozott Alapokmányban a jegybank célrendszerét és működésének konkrét módját a Magyar Nemzeti Bank. Egyúttal a mindenkori jegybank felelősségét is elismerte például a devizahitelezési problémában, de közben a pénzügyi intézmények számára igen komoly figyelmeztetéseket is megfogalmazott a fogyasztóvédelmi szerepének érvényesítése érdekében. Az MNB új célként jelentette be, hogy az eddiginél aktívabban igyekszik támogatni a kormány gazdaságpolitikáját, így például a teljes foglalkoztatottság elérését is. Azt is új célként fogalmazta meg a jegybank, hogy úgy gazdálkodjon és úgy finanszírozza a bírság- és egyéb bevételekből a CSR programját, hogy a költségvetésből ne kelljen (később sem) megtérítenie a veszteségét.

Az Alapokmányról kiadott jegybanki közlemény itt olvasható:Kapcsolódó cikkünk2014.05.15Belső Alkotmányt készít magának a jegybank Mi ez az Alapokmány? Balog Ádám alelnök az Alapokmányt úgy mutatta be, hogy "az intézmény működését szabályozó magasabb szintű belső működési szabály, de nem jogszabály". Jelzése szerint az MNB Igazgatósága írta alá és "közvetlen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés