Előfizetői tartalom

A keleti blokk kinőheti Nyugat-Európát

Portfolio
Hiába szembesülünk számos politikai és egyéb kihívással a közép- és kelet-európai (KKE) régióban, mégis ide kerülhet Európa "növekedési motorja". Az elkövetkező öt évben a KKE-régió már ki is nőheti Nyugat-Európát a nemzeti összterméket tekintve, és a lakosságuk pénzügyi vagyona is végre közeledhet a módosabb világéhoz - derült ki az UniCredit legfrissebb régiós elemzéséből, amit az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) konferenciáján mutattak be.

Kinőhetjük a nyugatot! Már 15 évvel ezelőtt is mantrának számított, hogy Európa keleti és nyugati része konvergálni fog egymáshoz és a jövedelmi különbségek kiegyenlítődnek. Ugyanakkor ez az állítás ma is helytálló lehet - állapították meg az UniCredit vezető tisztségviselői a CEE Strategic Analysis legújabb tanulmányának bemutatásakor. Az UniCredit elemzői...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés