Előfizetői tartalom

Mégsem lesz újabb japán lazítás?

Portfolio
A japán jegybank mai döntése nem érte meglepetésként a piacokat, ugyanakkor Harihuko Kuroda jegybankelnök beszédére már heves erősödéssel reagált a jen. Ez pedig azért volt, mert az elnök szavaiból egyértelműen arra lehetett következtetni, hogy a korábbi várakozásokkal ellentétben, nem lesz még erősebb monetáris lazítás a szigetországban.

Újabb optimista közlemény Nincs, és egyre inkább úgy tűnik, hogy nem is lesz további jegybanki stimulus Japánban. A mai napon a Bank of Japan szinten tartotta az eszközvásárlási programját, aminek keretében 60-70 ezer milliárd jennel bővíti évente a szigetország monetáris bázisát. A másfél oldalas jegybanki közlemény most is nagyon szűkszavú volt, de a korábbiakhoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés