Előfizetői tartalom

Nehezebb dolga lesz idén az adósságkezelőnknek (2.)

Portfolio
A központi költségvetés és az államadósság 2014-es módosított finanszírozásáról tartott sajtótájékoztatót Borbély László András, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgató-helyettese a mai napon. Ebből kiderült, hogy az ÁKK 207 milliárd forinttal nagyobb finanszírozási igénnyel szembesül idén, amit elsősorban forint alapú állampapírok kibocsátásával próbál fedezni. Újabb nemzetközi deviza kötvényaukciót az adósságkezelő idén már nem is tevez végrehajtani. Jelentősen nagyobb lesz forintban a bruttó kibocsátás és visszafizetés, a nettó kibocsátást pedig konkrétan 300 milliárd forinttal tervezik emelni.

Nagyon jó volt a piaci helyzet Ma az a célunk, hogy a magyar szereplők nagyobb arányban vásároljanak forint állampapírt, de nekünk ebben csak az a dolgunk, hogy ezt a célt kiszolgáljuk és segítsük - kezdte beszédét Borbély László András az ÁKK vezérigazgató helyettese. Ezt követően Borbély szokásához híven, először az állampapírpiaci aukciók eredményeit ismertette....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés