Előfizetői tartalom

Mégsem fenyegetett előrehozott EU-népszavazással Cameron?

Portfolio
Brit kormányforrások nem hivatalosan ugyan, de gyakorlatilag cáfolták a német Spiegel hírmagazin azon értesülését, hogy David Cameron brit miniszterelnök Nagy-Britannia EU-tagságának "fenntarthatatlanná" válását jósolta volna arra az esetre, ha Jean-Claude Junckert, az Európai Néppárt csúcsjelöltjét választanák az Európai Bizottság elnökévé. Közben a volt luxemburgi miniszterelnök egy vasárnap megjelent német lapinterjúban bizakodásának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy július közepén őt választják meg az Európai Bizottság új elnökévé.

A német hetilap forrásai szerint a konzervatív párti brit miniszterelnök a keddi EU-csúcson azt mondta Angela Merkel német kancellárnak, hogy Juncker megválasztása "olyan mértékben destabilizálná" a brit kormányt, hogy előre kellene hozni a brit EU-tagság sorsáról már korábban megígért népszavazást. Cameron állítólag hozzátette azt is, hogy "az 1980-as évekből itt maradt"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés