Előfizetői tartalom

Csütörtökön földindulás várható

Portfolio
A hetet egyértelműen az Európai Központi Bank (EKB) csütörtöki döntése határozza majd meg, amin a befektetők többsége kamatvágásra számít. Méghozzá nemcsak az irányadó ráta esetében, hanem az egynapos betéti ráta kapcsán is, ami így a negatív tartományba lépne. Az EKB az elmúlt években vágott már úgy kamatot (vagy éppen nem tett semmit), hogy a piaci többség nem számított rá, ezért most különösen érdemes lesz résen lennünk. Az alábbiakban összefoglaltuk az erre vonatkozó várakozásokat és a hét további eseményeit.

Az EKB végre odacsap Sűrű hétnek nézünk elébe: temérdek amerikai makroadat érkezik, ráadásul most csütörtökön egy akár jelentős felfordulást is kiváltani képes kamatdöntés lesz. Elérkezett ugyanis a júniusi EKB-döntés ideje, ami kapcsán a befektetők már szinte biztosra veszik, hogy jegybanki reakció lesz. A többség szerint 15 bázispontos kamatvágást jelenthetnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés