Előfizetői tartalom

Íme, az első jel: beszakadt a német infláció

Portfolio
Májusban erőteljesen visszaesett Európa legnagyobb gazdaságában az inflációs nyomás. A harmonizált fogyasztói árindex havi alapon 0,3 százalékkal süllyedt Németországban, míg az éves mutató 1,1 százalékról egészen 0,6 százalékig zuhant, ami négyéves minimum. Ez az adat érdemben meghatározza az eurózónás inflációt, és így az Európai Központi Bank (EKB) csütörtöki döntésének kimenetét is befolyásolhatja - noha a piac a kamatvágást már beárazta.

Ha még van valaki, aki kételkedik a piaci konszenzusban, miszerint csütörtökön az EKB lépni fog, az nézzen rá a német inflációs statisztikákra. A harmonizált fogyasztói árindex havi alapon 0,3 százalékkal süllyedt májusban, míg a piac éppenséggel 0,1 százalékos emelkedést várt volna. Így az éves mutató egészen 0,6 százalékig esett, míg a Reuters által felmért piaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés