Előfizetői tartalom

Merkel továbbra is szembemegy Orbánnal

Portfolio
A német kancellár szerint nem kell feltétlenül teljes egyetértés az uniós tagországok vezetőinek körében ahhoz, hogy Jean-Claude Junckert jelöljék az Európai Bizottság elnökének, ugyanakkor meg kell őrizni Nagy-Britannia uniós tagságát. Ez a friss fejlemény tehát továbbra is azt jelenti, hogy a német kancellár mást támogat, mint a magyar kormányfő.

Angela Merkel hétfőn Berlinben a grúz kormányfővel közösen tartott sajtótájékoztatón elmondta: azért dolgozik, hogy meglegyen a Juncker bizottsági elnökké jelöléséhez szükséges minősített többség az uniós tagországok állam-, illetve kormányfőit összefogó Európai Tanácsban. Ugyanakkor a döntést "európai szellemben" kell meghozni, ami azt jelenti, hogy a lehető legnagyobb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés