Előfizetői tartalom

Nyugtat az NGM: átmenetileg magas a deficit

MTI
|
Portfolio
Átmeneti a magas hiány, tartható a költségvetés - nyugtatta a 2014-es költségvetésért aggódókat a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára a Magyar Nemzetnek nyilatkozva. A lapnak adott interjúban Banai Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium költségvetésért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta: a központi költségvetés általában "orrnehéz", ami azt jelenti, hogy a hiány teljesülése nem időarányos, a bevételek jelentős része az év végén jelentkezik.

Kifejtette: az Európai Bizottság likviditási problémái, illetve egyes programok egyeztetései miatt nem utalt, vagy csak csökkentett összeget fizetett ki, így az uniós forrásrész nem érkezett be időben az államkasszába, ez mintegy 170 milliárd forint bevételkiesést jelentett, ami az éves hiány mértékéhez képest jelentős összeg. Hozzátette: az idei év első négy hónapjában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés