Előfizetői tartalom

A női neveket kevésbé vesszük komolyan - Ez pedig halálos lehet

Portfolio
Úgy tűnik, hogy az emberi psziché már pusztán nevek alapján is diszkriminál. Legyen szó akár férfiről vagy nőről, a feminin neveket kevésbé veszik komolyan a hurrikánok esetében, és így jelentősen alábecsülik azok súlyosságát - állítja az Illinois-i Egyetem kutatója, aki szerzőtársaival a hurrikánok elnevezését, azok emberi megítélését, illetve halálosságát vizsgálta. Amennyiben az összefüggés igaz, akár a női nevek, illetve a nők általános diszkriminációját is új megvilágításban láthatjuk.

Megdöbbentően hangzik, de egy kutatás szerint a női elnevezésű hurrikánokat sokkal kevésbé vesszük komolyan, mint a férfinevet viselőket, és ez ráadásul a szó szoros értelmében halálos hiba. Ugyanis a női névre keresztelt hurrikánok jelentősen több emberéletet követelnek, mint a férfi nevet viselők - számolt be Kiju Jung kutatási eredményeiről a Marketwatch és a The...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés