Előfizetői tartalom

Egyedül a 15 éves papírok érdekelték a befektetőket

Portfolio
Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) meglepően gyenge keresleti viszonyokkal szembesült a mai kötvényaukcióján. A piaci szereplők összesen csak 111 milliárd forintnyi ajánlatot tettek a 3, 5 és 15 éves papírokra, amiből az adósságkezelő így pusztán 71,5 milliárdot fogadott el. Egyedül a 15 éves lejárat iránt volt erős az érdeklődés, de a 3 és 5 éves papírok esetében a tervei alatt vont csak be forrást az adósságkezelő.

A mai kötvényaukción látott kereslet messze alulmúlta a két héttel ezelőttit, és emiatt pusztán 71,5 milliárd forintnyi 3, 5 és 15 éves kötvényt értékesített a délelőtt folyamán az ÁKK. Az elsődleges piaci szereplők ez alkalommal már csak 111 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatokat a kötvények iránt. A 3 éves papírokból a befektetők 33,7 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés