Előfizetői tartalom

Ezeket az aknákat kerülgetheti idén Orbán

Portfolio
Már öt hónap eltelt az idei költségvetésből és a legutóbbi adatok alapján úgy tűnik, a büdzsé lefutása visszatért a megszokott mederbe. Vannak azonban olyan veszélyforrások, amelyek felboríthatják az eredeti tervek teljesülését. Cikkünkben ezeket a negatív kockázatokat gyűjtöttük össze, valamint azokat a szempontokat is, amelyek miatt nem aggódik a kormány. Nem árt ezekkel tisztában lenni, ha év közben - egy esetleges kiigazító csomag bejelentésekor - nem akarunk meglepődni.

A Költségvetési Felelősségi Intézet szerdán adta ki legfrissebb technikai kivetítését. Számításaik alapján arra jutottak, hogy az idei költségvetésben 70 milliárd forint körüli elcsúszás látható, még akkor is, ha a kormány érintetlenül hagyja a 100 milliárd forintos Országvédelmi Alapot. Vannak azonban olyan negatív kockázatok, amelyek miatt akár ennek többszöröse...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés