Előfizetői tartalom

Kirobbanó formában a magyar ipar (2.)

Portfolio
Idén áprilisban a nyers és a munkanaphatástól megtisztított adat szerint egyaránt 10,1%-kal szárnyalt éves összevetésben a magyar ipar - közölte a KSH második becslésével, ami megegyezk az első becsléssel. A kirobbanü áprilisi szám nyomán a termelés az év első négy hónapjában 8,9%-kal magasabb volt, mint az előző év azonos időszakában. Jó hír az is, hogy az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás áprilisban 2,4%-kal emelkedett, illetve az is figyelemre méltó, hogy a belföldi értékesítés hirtelen feltámadni látszik. A rendelésállományi adatok rövid távon továbbra is jó ipari teljesítmény irányába mutatnak a vegyes külföldi konjunktúra-adatok mellett is.

A lendületes áprilisi termelés bővülésében elsősorban a járműgyártás, illetve az ehhez kapcsolódó beszállítói ágazatok, valamint az élelmiszeripar eladásainak növekedése játszott szerepet - áll a KSH összefoglalójában. Az ipar nemzetgazdasági ágai közül 2014 áprilisában a feldolgozóipar termelése 11,1%-kal, a csekély súlyú bányászaté hasonló mértékben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés