Előfizetői tartalom

Tovább vág a jegybank

Portfolio
Az Európai Központi Bank lépései növelték a magyar jegybank mozgásterét - nyilatkozta a Reutersnek Balog Ádám. Az MNB alelnöke szerint a júniusi inflációs jelentésben az inflációs prognózist lejjebb, a növekedési előrejelzést feljebb húzhatják. Balog szerint deflációs veszély nincs Magyarországon, de a nagyon alacsony infláció aggasztó Európában is idehaza is. A laza monetáris politika még hosszan fennmarad. A forint a jegybanki nyilatkozatra kissé gyengült.

A nyilatkozat alapvetően optimista gazdasági helyzetértékelést ad inflációs és pénzügyi stabilitási szempontok alapján egyaránt, ezért a további kamatcsökkentés megágyazásaként fogható fel. A főbb kijelentések: Az alacsony infláció a monetáris lazítás felé mutat. Nincs deflációs veszély. A nagyon alacsony infláció azért aggasztó Európában is Magyarországon is. Alacsonyabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés