Előfizetői tartalom

Meghátrált Brüsszel a magyar kormánnyal szemben?

Portfolio
A magyar kormány szempontjából - szinte minden lényeges ponton - a kedvező irányba módosultak az Európai Bizottság június 2-án kiadott országspecifikus ajánlásai. A puhább ajánlások a sikeres magyar lobbizás mellett a Bizottság általában konfliktuskerülő hozzáállását is tükrözik - írja a BruxInfo. Az Európai Tanács, illetve a pénzügyminiszterek tanácsa által még jóváhagyásra váró listában például Brüsszel már nem ír elő konkrét pótlólagos költségvetési kiigazítást, nem kéri a rezsicsökkentés visszafordítását és a közmunkaprogrammal kapcsolatban is másképp fogalmaz.

A magyar kormány számára több pontban is kedvezően módosultak az elmúlt napokban azok az országspecifikus ajánlások, amelyeket az európai szemeszter keretében június 2-án tett (eredeti dokumentum, pdf-ben letölthető) a pénzügyminiszteri tanácsnak az Európai Bizottság. A BruxInfónak nyilatkozó források szerint a látszat ellenére Budapest már a június eleji bizottsági ajánlásokkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés