Előfizetői tartalom

Csordultig kell tölteni a gáztárolókat, ha át akarjuk vészelni a fűtési szezont

Portfolio
Az EU összes gáztárolóját csordultig fel kell tölteni és az ukrán földalatti tárolókban legalább 20 milliárd köbméter földgázt kell bespájzolni, ha Európa a következő fűtési szezont simán át akarja vészelni - állítják nevük mellőzését kérő források az Ukrajnába irányuló orosz gázszállítás megszakítása után előállt helyzet nyomán - írja a BruxInfo.

Brüsszelben nem látnak okot a pánikra az orosz gázcsap elzárása után, de figyelmeztetnek, hogy néhány feltételnek teljesülnie kell ahhoz, ha Európa az előttünk álló téli szezonban nem akar ellátási problémákkal szembesülni. Emlékezetes, hogy a Gazprom a Kijevvel folytatott hét eleji sikertelen ártárgyalásokat követően új fizetési rendszerre állt át, amelynek értelmében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés