Előfizetői tartalom

Előrehozott választásokba torkollhat a lengyel botrány

Portfolio
A hétvégén kirobbant lengyel lehallgatási botrány és a kormány emiatti népszerűségvesztése miatt mai sajtótájékoztatóján már Donald Tusk miniszterelnök is megpendítette az előrehozott parlamenti választások lehetőségét. A botrányt kirobbantó lengyel lap szerkesztőségében tegnap példátlan módon a belbiztonsági szolgálat ügynökei jártak a hangfelvételek lefoglalása érdekében, de nem jártak sikerrel. A lap további felvétel nyilvánosságra hozását helyezte kilátásba, amellyel a kormány zsarolhatósága megmaradt. A lengyel piacok nem mutatnak különösebb aggodalmak a belpolitikai válságra.

Lépéskényszerbe kerülhet a kormány Donald Tusk kormányfő a varsói sajtótájékoztatóján azt mondta, "előfordulhat, hogy az egyetlen megoldás az előre hozott választás lesz, ha a bizalmi válság annyira mélynek bizonyul". A kormánykoalíció kisebbik ereje, a Lengyel Parasztpárt (PSL) elnöke már korábban jelezte, hogy a botrány miatt fontolgatja előre hozott választások...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái