Előfizetői tartalom

Előrehozott választásokba torkollhat a lengyel botrány

Portfolio
A hétvégén kirobbant lengyel lehallgatási botrány és a kormány emiatti népszerűségvesztése miatt mai sajtótájékoztatóján már Donald Tusk miniszterelnök is megpendítette az előrehozott parlamenti választások lehetőségét. A botrányt kirobbantó lengyel lap szerkesztőségében tegnap példátlan módon a belbiztonsági szolgálat ügynökei jártak a hangfelvételek lefoglalása érdekében, de nem jártak sikerrel. A lap további felvétel nyilvánosságra hozását helyezte kilátásba, amellyel a kormány zsarolhatósága megmaradt. A lengyel piacok nem mutatnak különösebb aggodalmak a belpolitikai válságra.

Lépéskényszerbe kerülhet a kormány Donald Tusk kormányfő a varsói sajtótájékoztatóján azt mondta, "előfordulhat, hogy az egyetlen megoldás az előre hozott választás lesz, ha a bizalmi válság annyira mélynek bizonyul". A kormánykoalíció kisebbik ereje, a Lengyel Parasztpárt (PSL) elnöke már korábban jelezte, hogy a botrány miatt fontolgatja előre hozott választások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés