Előfizetői tartalom

Súlyos dilemma elé állítják Orbán Viktort

Portfolio
Ha David Cameron tartja magát az ígéretéhez, jövő pénteken az EU történetében először a tagállamok vezetői szavazással állítanak majd jelöltet az Európai Bizottság élére. Mivel nem alakult ki konszenzus Jean-Claude Juncker személyéről, az Európai Tanács "megerősített" minősített többséggel szavazhat bizalmat a volt luxemburgi kormányfőnek, teljesen elszigetelve a brit miniszterelnököt - írja a legfrissebb fejleményeket összefoglaló cikkében a BruxInfo. Ezek fényében kérdés, hogy Orbán Viktor - aki eddig határozottan ellenezte Juncker megválasztását - melyik oldalra áll.

Nincs konszenzus Biztosra vehető, hogy az állam- és kormányfők konszenzus híján az EU története során először többségi döntést hoznak majd június 27-én Brüsszelben az Európai Bizottság következő elnökének jelöléséről. Úgy tudni, hogy Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke bő minősített többség meglétéhez kívánja kötni a jelölést az állam- és kormányfők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés