Előfizetői tartalom

Rossz, rosszabb, legrosszabb - Ez jellemzi az USA első negyedévét

Portfolio
Megdöbbentően rosszul alakult az Egyesült Államok első negyedéves teljesítménye. Azt tudtuk, hogy a zord tél rendkívül visszavetette az ország gazdasági aktivitását, de hogy ennyire, arra nem sokan számítottak. Összefoglalva a változásokat: az előzetes közlés markáns visszaesést mutatott a tavalyi, utolsó negyedév 2,6 százalékos (évesített) teljesítményéhez képest, majd az első felülvizsgálat -1,0 százalékot hozott ki, most a végleges eredmények pedig már egészen megdöbbentően -2,9 százalékot mutatnak.

Az Egyesült Államok gazdasága 2,9 százalékkal zsugorodott évesített negyedéves alapon, ami a legnagyobb visszaesésnek számít 2009 óta. A rossz eredmények már nem teljesen hideg zuhanyként érték a piacot, hiszen a harmadik közlésről van már szó. A helyzet viszont az, hogy az előrejelzések harmadjára is alábecsülték a visszaesés tényleges mértékét.Az előzetes becslések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés