Előfizetői tartalom

Jól ráijesztett a piacra a jegybankár

Portfolio
Megmozgatta a piacokat James Bullard Fed-tisztségviselő mai beszéde, ugyanis azt találta kijelenteni, hogy valójában az amerikai monetáris politika sokkal közelebb van a céljai eléréséhez és a normális állapothoz, mint azt a döntéshozók vagy a piac gondolja. Ez, ha így van, akkor a befektetők számára korábbi kamatemelést jelent, így az ijedtség érthető.

A mai napon több kijelentés is elhangzott vezető Fed-tisztségviselők részéről, az egyik pedig a piacra is hatással lett mondandójával. James Bullard beszédével egy időben az S&P 500 részvényindex 15 pontot esett (20 perc alatt), de hasonlóan negatívan reagált a német DAX-index is a maga 100 pontos zuhanásával. A dolog hátterében az állhat, hogy Bullard a piaci vélekedést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés