Előfizetői tartalom

Negatív infláció, egyre több dolgozó

Portfolio
Az idén is 3 százalék alatt marad a GDP-arányos költségvetési hiány, a gazdaság gyorsul, a foglalkoztatás pedig a korábban vártnál is gyorsabban bővül - az elmúlt hónapok kedvező gazdasági adatai érezhetően optimistává tették a jegybanki szakértőket is a magyar gazdaság rövid távú pályáját illetően. Az infláció csak az év utolsó negyedében bukik fel a negatív tartományból.

Az év eleji kedvező gazdasági jelentések hatására jócskán átírta a jegybank a 2014-15ös előrejelzését. A fő számok már ismertek voltak: az idei gazdasági növekedés a márciusban várt 2,1% helyett 2,9% lehet, jövőre pedig maradt a 2,5%-os prognózis. Az inflációt a tavasz elején még 0,7%-osra várta a jegybank, mára már egy szép kerek nulla az éves átlagos előrejelzés....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés