Előfizetői tartalom

Egy amerikai bíró csődbe akarja taszítani Argentínát

Portfolio
Tetőfokára hágott az argentinok jogi cirkusza az államadósságukkal kapcsolatban. Thomas Griesa, amerikai kerületi bíró egy korábbi végzésre hivatkozva illegálisnak tartja, hogy a déli ország fizessen az átstrukturált kötvényeseinek, amíg nem rendezi a csődben levőket. A pénzáram visszafordítását követeli, amivel lényegében technikai csődbe kényszerítené Argentínát.

Argentínának a szóban forgó államkötvényeit New York-i törvények szabályozzák, így az amerikai kerületi bíróság rendelkezhet azok fizetésének, illetve nem fizetésének körülményeiről. Márpedig az amerikai bíróság azt az ítéletet hozta korábban, hogy az argentinok nem diszkriminálhatják az 2005-ös és 2010-es átstrukturálást el nem fogadókat azokkal szemben, akik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés