Előfizetői tartalom

Már megint csődbe került Argentína

Portfolio
Nem hagyták, hogy Argentína kifizetéseket tegyen az átstrukturált kötvényeire, ugyanis egy amerikai ítélet szerint akkor a csődben levő kötvények után is így kéne tennie. Ez utóbbit viszont Argentína eddig nem volt hajlandó elfogadni, de most, hogy lényegében technikai csődbe került, kénytelen lesz egyezségre jutni. Harminc napja maradt az országnak a formális csődig.

A jelenlegi információink szerint Argentína hétfőt követően a technikai csőd állapotába lép, ugyanis az Egyesült Államok kerületi bírósága megakadályozta, hogy az átstrukturált kötvényekre fizetéseket teljesítsen. A dolog hátterében az áll, hogy egy amerikai ítélet szerint (a szóban forgó kötvények New York-i szabályozás alá tartoznak) az argentinok nem diszkriminálhatják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés