Előfizetői tartalom

Elmaradt lengyel kamatvágásra ugrott a zloty

Portfolio
A nulla százalék közelébe esett infláció és a romló konjunktúra-kilátások miatt nem volt kizárható, hogy a lengyel jegybank ma kamatot vág, de az intézmény végül tartózkodott ettől. Az irányadó ráta tehát továbbra is 2,5%-on maradt, így a piac most arra figyel, hogy a kamatkilátásokról hogyan nyilatkozik a jegybank. Az elmaradt kamatvágás mindenesetre segített a lengyel fizetőeszköznek.

A magyar-lengyel kamatpiaci környezet (befektetői körökben) folyamatos összevetése miatt is fontos figyelni azt, hogy hogyan lép a lengyel jegybank a kamatok terén. Amint az utóbbi hetekben rámutattunk: bizonyos makrogazdasági folyamatok miatt nőtt az esélye, hogy a jegybank végül hozzányúl az egy éve 2,5%-on tartott alapkamathoz, de ez egyelőre nem történt meg.Egy ilyen lépést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés