Előfizetői tartalom

Sokkal jobb lett az amerikai adat, mint várták (2.)

Portfolio
A várt 210 ezer főnél sokkal többen, 281 ezren kaptak új állást a magánszektorban júniusban az ADP cég felmérése szerint. Ez 2012 novembere óta a leggyorsabb munkahely-teremtési képességről árulkodik az Egyesült Államokban, amely a dollárnak lendületet adott a főbb devizákkal szemben. A májusra vonatkozó eddigi új munkahely-bővülési adatot (179 ezer fő) nem módosította a mai adatközléssel a cég.

A mai adat fontos "előrejelző" a pénteki amerikai munkaszüneti nap miatt holnap megjelenő átfogó kormányzati munkaerőpiaci jelentés előtt. A mai vártnál sokkal jobb adat növeli az esélyét annak, hogy a holnapi adat is jól sikerül. Éppen erről nyilatkozott a Moody's Analytics szakértője (ez a cég az ADP-vel közösen fejlesztette ki az adatgyűjtés módszertanát), miszerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés