Előfizetői tartalom

Marad a lengyel kormány a leghallgatási botrány után

Portfolio
Leszavazta pénteken a lengyel parlament a jobbközép kormány elleni konstruktív bizalmatlansági indítványt, amelyet néhány napja a legnagyobb ellenzéki párt, a Jaroslaw Kaczynski vezette nemzeti konzervatív Jog és Igazságosság (PiS) nyújtott be a lehallgatási botrány miatt. Röviddel később a szejm a belügyminiszter, Bartlomiej Sienkiewicz ellen külön benyújtott bizalmatlansági indítványt is elutasította.

A pénteki voksoláson a 460 fős törvényhozás 236 tagja szavazott a kormány ellen benyújtott beadvány ellen, és mindössze 155 képviselő támogatta az ellenzék javaslatát. A szavazástól a baloldali ellenzék hatvan tagja tartózkodott. Tusk kormánya két héten belül immár második alkalommal diadalmaskodott az ellenzék felett: a kormányfő a lehallgatási botrány miatt június...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés