Előfizetői tartalom

Erőből is lehet növekedést csinálni

Portfolio
Kína a vártnál nagyobb gazdasági növekedést tudott felmutatni a második negyedévben, ugyanis a kommunista kormányzat erőteljes fiskális stimulussal állt elő, hogy biztosítsa az idei évre megfogalmazott növekedési céljukat. Az ázsiai óriás éves alapon 7,5 százalékkal növekedett, de az ázsiai piacok nem mondhatni, hogy meglódultak volna az eredményre.

Három negyedévet követően ismét gyorsulni kezdett Kína, noha ennek feltehetően annyi az oka, hogy a kommunista kormányzat erőteljes költekezésbe kezdett, hogy tartsák a növekedési céljukat. A bruttó hazai termék éves alapon 7,5 százalékkal növekedett a második negyedévben, ami 0,1 százalékponttal magasabb az elsőnél, és ugyanennyivel haladja meg a piaci várakozásokat is.Li...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés