Gazdaság

Kitudódott, hogy melyek a legkockázatosabb országok!

Portfolio
Egy friss felmérésből az derült ki, hogy az államcsőd kockázata világszerte csökkent 2014 második negyedévében. Az S&P Capital IQ számításai szerint Argentína a legkockázatosabb, míg Norvégia a legbiztonságosabb. Magyarország a 27. helyen állt, amivel sikerült javítani, hiszen az első negyedév végén a 19. helyen álltunk.
A szuverén adósok csődkockázati mutatói 2014 második negyedévében további csökkenést mutattak globálisan, az S&P Capital IQ friss jelentése szerint összességében 14%-kos csökkentést láthattunk a CDS-mutatókban. Köszönhető ez mindannak, hogy többek között az Európai Központi Bank negatív kamatlábat vezetett be és az amerikai gazdaság kilábalása is folytatódott. A legkockázatosabb országok listáját továbbra is Argentína vezeti, negyedéves alapon a legrosszabb 10-es listáján Egyiptom tudott a legtöbbet javítani, míg a görögök a hetedik helyről az ötödikre léptek előre. Új belépőként pedig megtaláljuk Irakot is.

Kitudódott, hogy melyek a legkockázatosabb országok!
A legbiztonságosabbnak országok listája nagyobb változékonyságot mutatott a második negyedév során, igaz a dobogós helyeken továbbra is bebetonozta magát Norvégia, Svédország és az Egyesült Államok. Új belépő nem érkezett a legjobb 10-ek társaságába, mindössze a helyezések változtak. Az Egyesült Királyság és Ausztria tudott két helyet is javítani, míg Finnország és Svájc hasonló mértékben csúszott vissza. A focivébét megnyerő németek egy hellyel csúsztak vissza a listán, Dánia viszont éppen ellenkezőleg, feljött egy helyet javítva a hatodik helyre.

Kitudódott, hogy melyek a legkockázatosabb országok!
A feltörekvő európai országokban 16%-kal szűkültek a CDS-felárak. A legjobban teljesítő ország Szlovákia volt, ahol a CDS-felár 41%-kal csökkent, ezzel globálisan is az első helyet vihette el északi szomszédunk. A bolgár piacon viszont romlottak a feltételek, a bolgár CDS 21 bázisponttal emelkedett. Magyarország a globális kockázati listán a 27. helyet szerezte meg 163,7 bázispontos CDS-felárával. Ez kifejezetten kedvező, mert egy negyedévvel ezelőtt még a 19. helyen álltunk, és minél hátrább kerülünk, annál kisebb a csőd valószínűsége.
Frankfurti tőzsde
forintdevizaárfolyam
bigben
factory worker gyári munkás hegesztés
vargamihály
Benzinkút
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
koronavirus2