Előfizetői tartalom

Figyelmeztette a nagy jegybankokat a német pénzügyminiszter

MTI
Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter vasárnap arra intette a nagy központi bankokat, hogy figyeljenek a pénzügypolitika által okozható ártorzulásokra, és igyekezzenek közreműködni az "eszközbuborékok" megelőzésében. A német takarékbankok szövetségében konkrétabban attól tartanak, hogy az Európai Központi Bank (EKB) lazító pénzügypolitikája okozhat most "árbuborékokat". Közben a német központi bank fő közgazdásza nagylelkű bérmegállapodásokat javasolt a munkáltatóknak.

A Handelsblatt című német gazdasági újság hétfői számának nyilatkozva Schäuble azt mondta, hogy az ingatlanpiac egyes területein "árbuborékok" kialakulásának jelei láthatók, majd általánosságban szólva így folytatta: "Az eszközbuborékok megelőzését nem hagyhatjuk egyszerűen az állami felügyeletekre. A központi bankoknak is figyelemmel kell lenniük erre, amikor a pénzellátásról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés