Előfizetői tartalom

Már nincs robbanás a kiskereskedelmünkben (2.)

Portfolio
A KSH által közölt mindkét idősor szerint lassult az utóbbi hónapokban a magyarországi kiskereskedelmi forgalom éves növekedési üteme, de persze még ez sem számít rossz teljesítménynek. Az azonos módszertan alapján készült idősor azt mutatja, hogy májusban csak 2,4%-os volt a forgalombővülés éves alapon az áprilisi 4,0%-os és a márciusi 6,1%-os ugrás után. A Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt.-től, illetve az online pénztárgéprendszer alapján kapott adatok idősora szerint májusban 4,9%-os bővülést jelez az áprilisi 6,3%-os, illetve márciusi 8,5%-os szárnyalás után.

Változó világ A dohányforgalmazás tavaly júliusi átalakítása (trafiktörvény, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. által szolgáltatott adatok) és főként az online pénztárgéprendszer idei bevezetése miatt a KSH most is felhívja a figyelmet arra, hogy az idősorban törés állt elő, így a 2013 első félévi és az idén első félévi kiskereskedelmi forgalmi adatokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés