Előfizetői tartalom

Már nincs robbanás a kiskereskedelmünkben (2.)

Portfolio
A KSH által közölt mindkét idősor szerint lassult az utóbbi hónapokban a magyarországi kiskereskedelmi forgalom éves növekedési üteme, de persze még ez sem számít rossz teljesítménynek. Az azonos módszertan alapján készült idősor azt mutatja, hogy májusban csak 2,4%-os volt a forgalombővülés éves alapon az áprilisi 4,0%-os és a márciusi 6,1%-os ugrás után. A Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt.-től, illetve az online pénztárgéprendszer alapján kapott adatok idősora szerint májusban 4,9%-os bővülést jelez az áprilisi 6,3%-os, illetve márciusi 8,5%-os szárnyalás után.

Változó világ A dohányforgalmazás tavaly júliusi átalakítása (trafiktörvény, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. által szolgáltatott adatok) és főként az online pénztárgéprendszer idei bevezetése miatt a KSH most is felhívja a figyelmet arra, hogy az idősorban törés állt elő, így a 2013 első félévi és az idén első félévi kiskereskedelmi forgalmi adatokat...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái