Előfizetői tartalom

Itt vannak az EU-szankciók Oroszország ellen! (2.)

Portfolio
Több mint hétórás maratoni egyeztetés után kedd délután megállapodtak az EU nagykövetei az Oroszország elleni harmadik körös szankciókról, amelyek már gazdasági ágazatokat is érintenek. Az első hírek szerint az elfogadott lista csak minimális módosításokat tartalmaz ahhoz képest, mint amelyről a nagykövetek már múlt pénteken megállapodtak. Azóta az EU és az Egyesült Államok vezetői telefonkonferencián is elkötelezettségüket hangsúlyozták az Oroszország elleni határozott fellépésre. Ennek egyik jele, hogy rövidesen az Egyesült Államok is újabb szankciókat jelenthet be, ha nincs változás az oroszok hozzáállásában. A friss EU-s szankciós lista, amely csütörtöktől lép életbe és három hónap múlva felülvizsgálják, elfogadásának hírére napi csúcsról lefordultak a vezető európai és amerikai részvényindexek.

A pénteken ismertté vált szankciós lista így nézett ki, ehhez képest a Financial Times szerint csak apróbb változások vannak (a pontos részleteket szerdán teszik közzé várhatóan): Mind az elsődleges, mind a másodlagos piacon tiltott lesz az EU területén működő intézményeknek, hogy a legalább 50%-ban orosz állami tulajdonban álló bankok részvényeit és 90 napnál hosszabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés