Előfizetői tartalom

Mégsem lesz olcsóbb az iPhone?

Portfolio
Tovább csúszhat az Unió és az Egyesült Államok között kötendő kereskedelmi és beruházási partnerséggel kapcsolatos megállapodás az Európai Parlament miatt. Emiatt veszélybe kerülhet az európaiak által várt olcsó iPhone-ok korszaka is. A parlamenti pártok közül a liberálisok, a szociáldemokraták és a konzervatívok alapjaiban támogatják a partnerségre vonatkozó javaslatot, de kisebb kritikákat is megfogalmaztak vele szemben. Az Európai Szabad Szövetség azonban szűkebb érdekcsoportok előnyben részesítéséről beszél.

Az EU korábban még szabadkereskedelmi megállapodást szeretett volna kötni az USA-val, a kereskedelmi és beruházási partnerség (Transatlantic Trade and Investment Partnership, továbbiakban: TTIP) ehhez képest visszalépést jelent. Ennek ellenére a szerződés aláírását mindenképpen sikernek lehetne elkönyvelni, hiszen annak tető alá hozása magában foglalja a világkereskedelem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés