Előfizetői tartalom

Megszólalt az MNB a forintgyengülés ügyében

Portfolio
A forint elmúlt napokban tapasztalható gyengülése igazodik a régiós devizák hasonló árfolyammozgásához - mondta Veres István Attila, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénz- és devizapiaci igazgatója az MTI megkeresésére azzal kapcsolatban, hogy szerdán a forint/euró árfolyam több mint két és féléves mélypontra süllyedt. Azt is kiemelte, hogy ha veszélybe kerül az árstabilitás, akkor léphet a jegybank. Egyébként pedig szoros figyelemmel követik a piaci fejleményeket.

Veres István Attila kifejtette: az elmúlt napokban a forint a régiós devizákkal együtt, azokhoz hasonló mértékben gyengült, főként nemzetközi vonatkozású tényezők miatt. Ezek között elsősorban geopolitikai kockázatok, nevezetesen az orosz-ukrán helyzet kiéleződése áll, a folyamatot erősíti a fejlett jegybankoktól várt monetáris szigorítás korábbra tolódása, illetve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés