Előfizetői tartalom

Továbbra is jól teljesít az amerikai külkereskedelem

Portfolio
Júniusban 41,54 milliárd dollárra csökkent az Egyesült Államok külkereskedelmi mérlegének hiánya. Az elemzők az előző havi 44,66 milliárd dolláros adat után 45 milliárd dolláros hiányra számítottak. Az export mérsékelt ütemben 195,86 milliárd dollárra növekedett, az import kis mértékben, 237,4 milliárd dollárra esett vissza. A piac nem reagált a bejelentésre.

Az Egyesült Államok exportja 0,1 százalékkal emelkedett, az import pedig 1,2 százalékkal esett vissza júniusban a szezonálisan kiigazított adatok szerint. Az előző év azonos időszakához képest az export 2,9 százalékkal, az import 4,6 százalékkal növekedett - közölte az USA Kereskedelmi Minisztériuma.Az exportot a repülőértékesítések növekedése húzta, a gépjárművek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés