Előfizetői tartalom

Draghi: intenzíven készülünk az eszközvásárlásokra

Portfolio
Az Európai Központi Bank szinten tartotta az irányadó rátáját, amivel egyáltalán nem okozott meglepetést a piacoknak. Mario Draghi sajtótájékoztatóján viszont elmondta, hogy tovább fokozzák az eszközfedezetű értékpapírok vásárlásával kapcsolatos felkészülésüket. Végső döntés még nem született róla, de a jelenlegi várakozásaik szerint tényleg használni is akarják majd ezt az eszközt.Fontosabb részletek Az irányadó ráta továbbra is 0,15%, az egynapos hitelráta 0,40%, míg az egynapos betéti ráta -0,10% Ez önmagában nem okozott meglepetést, az EUR/USD nem reagált a bejelentésre, de a sajtótájékoztató során már volatilisebb lett Mario Draghi sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy fokozzák az eszközfedezetű értékpapírok (ABS) vásárlási programjával kapcsolatos felkészülésüket Ezt pedig a várakozásaik szerint használni is fogják a jövőben A júniusi kamatvágsok és bejelentések sikeresen lazították a monetáris környezetet A célzott hosszú refinanszírozási programjuk (TLTRO) pedig a jövőben is erősíti majd a monetáris transzmissziót és biztosítja a laza monetáris környezetet A geopolitikai kockázatok emelkedtek az elmúlt hónapokhoz képest Az infláció visszaesése nem volt meglepetés a jegybank számára, a középtávú várakozások pedig horgonyzottak a céljuk körül A kamatokra vonatkozó jegybanki iránymutatás ebből kifolyólag nem is változott, "hosszan alacsonyan marad az irányadó ráta".

2014. augusztus 07. 15:35 Megosztás Draghi kellemes nyarat kíván mindenkinek Ezennel vége a sajtótájékoztatónak. A jegybankelnök az egyik újságírónak ígéretet tett rá, hogy a nyaralásának egy részét majd Olaszországban tölti, hogy segítse...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés