Előfizetői tartalom

Kifakadt Obama, Putyin bármikor betörhet Ukrajnába

MTI
|
Portfolio
Főként a szerteágazó közel-keleti feszültségek okairól és megoldási irányairól adott interjút a The New York Times online változatának péntek este Barack Obama amerikai elnök és párhuzamot vont az ottani tapasztalatok, illetve az amerikai politika működése között. Szavai szerint az amerikai politika "működésképtelen" és annak szereplőinek okulniuk kellene a Közel-Kelet "szörnyű megosztottságaiból". Emiatt kijelentette, hogy Amerika számára önmaga jelenti a legnagyobb fenyegetést, nem valamilyen külső konfliktus. Obama arra is figyelmeztetett, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök a nyugati szankciók ellenére bármikor "behatolhat" Ukrajnába, illetve arra is, hogy Izrael számára a túlélés a kérdés.

Együttműködés a kulcs "Olyan sok dolog van, ami számunkra, mint ország számára jó irányba halad - az új energiaforrásoktól kezdve az innováción át a gazdaság növekedéséig - de sohasem fogjuk kihasználni a teljes potenciálunkat, ha a két pártunk nem teszi magává azt a szemléletmódot, amit a síitáktól, a szunnitáktól és a kurdoktól vagy az izraeliektől és a palesztinoktól...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés