Előfizetői tartalom

Leminősítették Horvátországot

Portfolio
A Fitch BB+ -ról BB -re rontotta Horvátország adósságbesorolását, a gazdasági kilátásokat azonban továbbra is stabilnak ítéli. A hitelminősítő döntését azzal indokolta, hogy a horvát kormányfőnek nincsenek tervei az ország gazdasági problémáinak kezelésére. A délszláv kormányzat ugyanis nem állt elő konkrét javaslatokkal az instabil lábakon álló és egyre rosszabb helyzetben lévő horvát államháztartás helyzetének konszolidálására - közölte a Fitch Ratings.

A hitelminősítő előrejelzése szerint a horvát költségvetés hiánya 2014-ben GDP-arányosan 4,5 százalék körül várható, az államadósság szintje pedig 2015-2016-ra elérheti a bruttó hazai össztermék 70 százalékát is. A horvát kuna a bankközi piacon a bejelentésre nem reagált. Érdekesség, hogy a korábbi években megfigyelhető nyári erősödés a kuna árfolyamában idén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés