Előfizetői tartalom

Szerdán kiderül, mennyien "menekültek" az MNB papírjából

Portfolio
Az augusztus elsején életbe lépett jegybanki változás után - a kéthetes MNB-kötvényből kéthetes MNB-betét lett - a most szerdán megjelenő adatból tudhatjuk majd meg, hogy mekkora tőke "lökődött ki" az irányadó eszközből, azaz mennyi pénznek kellett más irányok után néznie. Az MNB ezt az áprilisi bejelentéskor 600-1000 milliárd forint körülire becsülte az év végéig, de a legfrissebb adatok még nem utaltak arra, hogy valóban sokan megmozdultak volna. Emiatt is különösen izgalmas lesz a szerdai adat.

Csalóka képet kap az, aki az MNB által hetente közzétett jegybanki instrumentum volumen adatokból csak azt nézi, hogy az augusztus 6-i elhelyezési napon mennyi pénz áramlott a kéthetes MNB-betétbe. Ez alapján ugyanis drasztikus csökkenést láthatunk 2998 milliárd forintra (ötéves mélypont az irányadó eszköz állományának). Ehhez azonban még hozzá kell adni a futó kéthetes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés