Előfizetői tartalom

Júniusban csökkent az eurózóna ipari termelése

Portfolio
Az eurózóna ipari termelése 0,3 százalékkal esett vissza júniusban ez év májusához képest. Éves összehasonlításban stagnálás figyelhető meg az európai adatokban: 2014 júniusában nem változott az ipari kibocsátás szintje az előző év azonos időszakához képest. A májusi hó/hó alapú statisztikát -1,1 százalékra, ez év/év alapú adatot 0,6 százalékra javította az Európai Unió Statisztikai Hivatala. A pénz- és tőkepiacok nem reagáltak a hírre.

Az ipari termelés júniusi visszaesése a nem tartós fogyasztási cikkek 1,9 százalékos és az energiaszektor kibocsátásának 0,7 százalékos havi csökkenésével magyarázhatók. A negatív irányú folyamatokat a tartós jószágok kibocsátásának 2,3 százalékos havi növekedése sem tudta kompenzálni.Éves összehasonlításban az euróövezet ipari termelés nem változott 2014 júniusában....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés