Előfizetői tartalom

Szárnyaló magyar gazdaságról jöhet holnap adat

Portfolio
Csütörtök reggel teszi közzé az idei második negyedévi GDP-ről szóló előzetes becslését a KSH és mind a Portfolio szűk piaci konszenzusa, mind egy egyszerű becslő modell 4%-ot alulról közelítő (3,6%) adatot jelez az első negyedévi 3,5%-os meglepő dinamika után. Ha tényleg 4% közeli lenne a második negyedévi GDP-adat, akkor az 8 éves csúcsnak számítana, persze rögtön érdemes hozzátenni, hogy könnyen lehet: a mostani kiugró tempó inkább csak átmeneti jelenség.

Éppen ma reggel tette közzé a KSH a júniusi részletes ipari termelési adatot, ami 11,3%-os éves alapú növekedést jelzett az utóbbi hónapokban megfigyelt folyamatos gyorsulás alapján. Ahogy a cikkünkben jeleztük: jórészt a járműipar felfutása, illetve ezzel összefüggésben az ipari export húzza a teljes ipart, és egyelőre nem látszik az új megrendeléseken a romló nyugat-európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés