Előfizetői tartalom

Ingyen ad 2 milliárdnyi ingatlant a kormány az önkormányzatoknak

Portfolio
A kormány döntése alapján ötvenhét önkormányzat jut ingyenesen száznégy ingatlanhoz, melyek összértéke mintegy 2,1 milliárd forint - áll a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleményében. Az ingatlanok mellett az állam 95 millió forint értékben ad át Jászberény Város Önkormányzatának és több civilszervezetnek olyan ingóságokat, amelyek közvetlenül szükségesek feladataik ellátásához, illetve fejlesztések, beruházások alapjául szolgálnak majd.

Az NFM közleménye szerint "Az állami vagyongazdálkodási célokra jelenleg nem hasznosítható ingatlanok és ingóságok fenntartási, üzemeltetési és őrzési költségeinek megtakarításával a központi költségvetés kiadásai is csökkennek. Az átadott ingatlanok így továbbra is a nemzeti vagyon körében maradnak, azonban hosszú távú hasznosításuk már a helyi közösségeket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés