Előfizetői tartalom

Mit szólnak az elemzők a 8 éves GDP-növekedési csúcshoz?

Portfolio
A vártnál intenzívebben, 3,9%-kal nőtt az idei első negyedévben a magyar gazdaság a KSH ma reggel közzétett első becslése alapján, ami 8 éve a leggyorsabb éves ütemnek számít és egyúttal az Eurostat adatai szerint az egész EU-ban is a legdinamikusabb növekedést a magyar gazdaság produkálta az említett időszak alatt. Negyedéves alapon 0,8%-os volt a bővülés üteme és feltehetően az ipar, illetve az építőipar húzta leginkább a gazdaságot.

Kapcsolódó cikkünk2014.08.14Itt a friss magyar GDP-adat!Mivel az első félévi átlagos növekedési ütem 3,7%-ra jön ki, a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményben rögzítette, hogy bizonyára 3% felett lesz az idei évi átlagos növekedés üteme.Kapcsolódó cikkünk2014.08.14NGM: 3% felett lesz az idei magyar növekedésA Portfolio angol oldalán számos elemzői véleményt teljes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés