Előfizetői tartalom

Tovább csökkent az infláció az euróövezetben

Portfolio
A felülvizsgált júliusi harmonizált fogyasztói árindex szerint 0,4 százalékkal nőttek az árak az euróövezetben az előző év azonos időszakához képest. A tényadat megegyezik az elemzői várakozásokkal. Az előző hónapban még 0,5 százalékos átlagos árszínvonal-változást mérték az euróövezetben 2013 júniusához képest. A pénz- és tőkepiacok nem reagáltak érdemben a bejelentésre.

A 0,7 százalékos éves emelkedés több tényező együttes hatásának tudható be. Az alindexek közül a vendéglátóhelyek szolgáltatásai 1,5, az ingatlanok bérleti díja 1,3, a járművek javításának költségei 2,2 százalékos drágulást mutat, miközben a telekommunikációs költségek 3,3, a zöldségek 6,6, a gyümölcsök pedig 9,3 százalékkal kerültek kevesebbe 2014 júliusában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés