Előfizetői tartalom

Rálőttek az ukránok az oroszokra! - Az oroszok azonban tagadnak

MTI
Csütörtök este egybehangzó nyugati információk szerint néhány tucat orosz páncélos jármű betört Ukrajna területére, ami a korábbi hasonló atrocitásoknál jóval visszafogottabb hangvételű nyugati szóbeli válaszokat szült a pénteki EU külügyminiszteri csúcstalálkozó mellett is. Pénteken ukrán határőrök átvizsgálták a 280 fehér kamionból álló segélyszállítmányt és például a Reuters tudósítója sok kamiont részben üresen talált, illetve a térségben orosz katonai erőket is látott. Délután háromnegyed 5 tájban arról érkezett hír, hogy az ukrán haderő rálőtt arra az orosz konvojra (és részben meg is semmisítette azt), amelyet már az orosz haderő is kísért. Az orosz és ukrán haderő összecsapásának hírére meredek esés alakult ki a zárásra készülő fejlett részvénypiacokon, ami a forintot is megviselte, a német 10 éves államkötvény hozam pedig a menedékkeresés hevében új történelmi mélypontra bukott. A hétvége kifejezetten feszült lehet a kelet-ukrajnai szakadár területek sorsa szempontjából (is), hiszen közben az ukrán hadsereg felkészült a két nagyváros (Donyeck és Luhanszk) ostromára.

2014. augusztus 15. 21:26 Megosztás Mégsem az orosz konvojt semmisítették meg? A moszkvai védelmi minisztérium tagadta pénteken, hogy orosz hadoszlop lépett volna Ukrajna területére, így azt is, hogy az ukrán hadsereg egy ilyet semmisített volna meg. "Nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés