Előfizetői tartalom

Történelmi csúcsközelben az államadósság (2.)

Portfolio
A második negyedév végén 85,1%-os volt a GDP-arányos államadósság - jelentette a Magyar Nemzeti Bank. A mutató a 2000-es években csak egyszer járt ennél magasabban, pontosan négy éve, amikor az emlékezetes Kósa, Szijjártó megszólalások után a forint látványosan gyengült. Ezelőtt a rendszerváltás sokkja idején láthattunk magasabb mutatót, csaknem 20 éve.

A ma megjelent pénzügyi számlák statisztika leginkább figyelt adata az államadósság-ráta, ami a várakozásoknak megfelelően tovább emelkedett: év elején 79,4%-on, az első negyedév végén pedig 84,4%-on állt a mutató, ezekre érkezett most a 85,1%-os szám, ami a június 30-i állapotot jelzi.Miért emelkedett már megint? Ezúttal a mutató emelkedésében minimális szerepet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés