Előfizetői tartalom

Védelmet ígért Merkel

MTI
|
Portfolio
Igazi előrelépés nélkül ért véget hétfő hajnalban a Berlinben tartott ötórás egyeztetés az orosz-ukrán válságról az ukrán, az orosz, a német és a francia külügyminiszter részvételével. Még ezt megelőzően elindult a 280 kamionból álló orosz egység egy része az ukrán határ felé, de végül nem lépte át azt, majd az orosz szakadárok egy csoportja megpróbálta megszerezni a konvoj egy részét és bevonni Ukrajnába, de az ukránok megakadályozták. A NATO egyik vezetője aggodalmának adott hangot vasárnap azzal kapcsolatban, hogy a felségjelzés nélküli fegyveresek szivároghatnak be Ukrajnába és ez nem véletlen, hiszen előző nap a Reuters egy videófelvételt tett közzé, amelyben a "Donyecki Népköztársaság" "miniszterelnöke" azt mondta, hogy a szakadárok 150 páncélozott jármű - köztük 30 harckocsi - érkezése mellett hamarosan 1200, Oroszországban kiképzett fegyverest is várnak a "döntő pillanatban". Az orosz elnök szóvivője cáfolta, hogy bármi ilyenről lenne szó és közben felmerült, hogy Oroszország az autóimportot is korlátozhatja újabb szankciós lépésként.

2014. augusztus 18. 20:17 Megosztás Védelem igen, támaszpont nem Angela Merkel német kancellár azt ígérte hétfőn Rigában a balti államoknak, hogy a NATO megvédi őket manővereinek fokozásával, de elutasította azt az igényüket, hogy az észak-atlanti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés