Előfizetői tartalom

Ki a szegény Magyarországon?

Portfolio
Különbséget kell tenni jövedelmi szegénység, munkaszegénység és súlyos anyagi depriváció között - reagált a médiában megjelenő, egymástól igen eltérő adatokra a TÁRKI. Ezek együtt festenek csak reális képet a legrosszabb helyzetűek arányáról a társadalomban. A különböző mutatók szerint ugyanis Magyarországon 800 ezer szegény él. Vagy 4,7 millió.

A szegénység elterjedtségének szokásos mércéje a szegénységi ráta, amely azt mutatja, hogy a lakosság mekkora hányada él egy meghatározott jövedelmi szint alatt. Egy a statisztikában alkalmazott rutin megoldásként ezt a szintet a medián jövedelem 60%-nál húzzák meg. Magyarországon 2012-ben ez alatt a határ alatt élt a magyarok 17%-a, ami a legmagasabb érték a rendszerváltás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés