Előfizetői tartalom

Yellen: nagyon nehéz döntés előtt állunk

Portfolio
Janet Yellen Fed-elnök az amerikai munkaerőpiac megítéléséről beszélt ma Jackson Hole-ban, a neves jegybanki konferencián, ahol később Mario Draghi EKB-elnök is megszólal. A beszédtéma ez alkalommal inkább akadémiai jellegűnek bizonyult, de a piaci szereplők így is megpróbáltak a kamatpolitikára vonatkozó következtetéseket levonni. A dollár kissé erősödött az euróval szemben a jegybankelnök üzeneteire, amik elméletileg inkább ez ellen kellett volna hassanak. Értékelésünk szerint ugyanis nincs másról szó, minthogy Yellen a jelenlegi laza jegybanki irányuk mellett foglalt állást, ugyanis egyre forróbb a vita az irányváltásuk közeledtével.

2014. augusztus 22. 16:54 Megosztás Tovább erősödik a dollár Yellen óvatos beszédét követően továbbra is a dollár erősödését figyelhetjük meg a piacon. Az euróval szembeni jegyzések egészen 1,322-ig süllyedtek magyar idő szerint 5 óra előtt. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés