Előfizetői tartalom

Orbán: ne sunnyogjunk, hanem hozzuk a befektetéseket!

MTI
Portfolio
Határozottan, józan ésszel, az eredményeink hangsúlyozásával kell képviselni külföldön a magyar intézkedéseket, a nagyköveteknek az eddigieknél hangsúlyosabban kell kapcsolatot kell tartaniuk a vállalatokkal és ezen keresztül is törekedni kell a befektetők Magyarországra vonzásában - ezeket a fő üzeneteket adta át Magyarország külföldre akkreditált nagyköveteinek szokásos éves értekezletén Orbán Viktor. A kormányfő érzékeltette, hogy a foglalkoztatáspolitikában, az állam által kínált munkahely-teremtési rendszerben nem lesz változás, és részben ezen, részben pedig a külföldről ide csábított befektetők által teremtett munkahelyeken keresztül kell törekedni az 5 millió magyarországi foglalkoztatott elérésére. Ezzel párhuzamosan az is cél, hogy az exportra termelő magyarországi kis- és középvállalatok száma 2500-ról 12 ezerre növekedjen, illetve a keleti nyitás jegyében az Európai Unión kívüli országok súlya a magyar exporton belül 2018-ra előbb 33%-ra, majd később 50%-ra növekedjen. Orbán megjegyezte: Magyarországnak a legrosszabbkor jött az orosz válság.

Orbán a kérdésekkel együtt másfél órás külképviselet-vezetői értekezleten hosszan beszélt az elmúlt évek kormányzati intézkedéseinek megvédése fontosságáról, pontosabbak a helyes hozzáállásról a védekező álláspont elkerülése érdekében. Emellett a további fontos gondolatokat - az MTI tudósítása alapján - az alábbiakban vázlatszerűen foglaljuk össze: "Egy tartalmában...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái