Előfizetői tartalom

Orbán: ne sunnyogjunk, hanem hozzuk a befektetéseket!

MTI
|
Portfolio
Határozottan, józan ésszel, az eredményeink hangsúlyozásával kell képviselni külföldön a magyar intézkedéseket, a nagyköveteknek az eddigieknél hangsúlyosabban kell kapcsolatot kell tartaniuk a vállalatokkal és ezen keresztül is törekedni kell a befektetők Magyarországra vonzásában - ezeket a fő üzeneteket adta át Magyarország külföldre akkreditált nagyköveteinek szokásos éves értekezletén Orbán Viktor. A kormányfő érzékeltette, hogy a foglalkoztatáspolitikában, az állam által kínált munkahely-teremtési rendszerben nem lesz változás, és részben ezen, részben pedig a külföldről ide csábított befektetők által teremtett munkahelyeken keresztül kell törekedni az 5 millió magyarországi foglalkoztatott elérésére. Ezzel párhuzamosan az is cél, hogy az exportra termelő magyarországi kis- és középvállalatok száma 2500-ról 12 ezerre növekedjen, illetve a keleti nyitás jegyében az Európai Unión kívüli országok súlya a magyar exporton belül 2018-ra előbb 33%-ra, majd később 50%-ra növekedjen. Orbán megjegyezte: Magyarországnak a legrosszabbkor jött az orosz válság.

Orbán a kérdésekkel együtt másfél órás külképviselet-vezetői értekezleten hosszan beszélt az elmúlt évek kormányzati intézkedéseinek megvédése fontosságáról, pontosabbak a helyes hozzáállásról a védekező álláspont elkerülése érdekében. Emellett a további fontos gondolatokat - az MTI tudósítása alapján - az alábbiakban vázlatszerűen foglaljuk össze: "Egy tartalmában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés