Előfizetői tartalom

Csak most állt meg a hozamesés

Portfolio
Megállni látszik a hozamesés a rövid állampapírok esetében, legalábbis a mai diszkontkincstárjegyek aukciójának ez a legfőbb tanulsága. A kereslet javult múlt héthez képest, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) ezért pedig ismét ráemelt a meghirdetett mennyiségre, így 50 milliárd forintot vonva be 1,45%-os átlaghozam mellett.

Kissé javult az elsődleges piaci kereslet a rövid papírjaink iránt: a múlt heti 68,8 milliárd forintnyi ajánlatot követően ma már 136,3 milliárd értékben kívántak vásárolni a szereplők. Így természetesen a piaci lefedettség szempontjából is javult a helyzet: a múlt heti 1,7-ről egészen 3,4-ig ugrott az arány, amire alapozva az ÁKK 50 milliárdra emelte az elfogadott ajánlatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés